Pucon: Vulkaan Villarrica

De eerste paar dagen in Pucon hebben we uitgerust. Ze hebben hier een grote supermarkt, dus konden we sinds tijden kiezen wat we wilde eten zonder uit eten te gaan. We hadden al van een aantal mensen gehoord dat je hier een actieve vulkaan kunt beklimmen. Tineke was in eerste instantie een beetje bang dat ze het niet zou halen, vooral omdat je ongeveer 1400 van de 2800 meter omhoog moet lopen. Na wat research op internet was ze overtuigd en konden we opzoek naar een gids.

Alles was erg snel geregeld en we kregen alle spullen, zelfs een jas, regenboek en schoenen. De volgende dag konden we gelijk vertrekken. Dat betekende wel opstaan om 6uur zodat we om 6:45 uur konden vertrekken. Toen we aankwamen bij het kantoor van de tour agency waren natuurlijk alle Nederlanders er ruim voordat alle andere mensen er waren. Daarnaast had een deel van onze groep problemen met de automatische tijdsbepaling van de iPhone waardoor ongeveer de helft zoveel te laat was de ze in een aparte groep omhoog moesten.

Vervolgens is het ongeveer 45 minuten rijden voordat je aankomt bij de vulkaan. Normaal gesproken kan je vanaf daar dan een ski lift nemen om de eerste ongeveer 600 meter niet te hoeven lopen, helaas besluit die lift ook op sommige dagen gewoon niet open te gaan waardoor wij de volledige afstand zelf moesten lopen.

Pucon (1) Ski LiftPucon (4) Villarrica Uphill

Het eerste stuk is prima te doen en duurde ongeveer 2uur, daarna kreeg iedereen crampons aan voor de laatste 3 uur lopen over sneeuw en ijs. Als je eenmaal bovenbent is het uitzicht echt prachtig. De vulkaan is een van de hoogste bergen in de regio waardoor je bijna alles rondom kunt zien. Daarnaast is er een reusachtige krater in het midden waar je gewoon tot aan de rand naartoe kunt lopen. Helaas kun je vanaf de rand geen lava zien maar je ruikt wel de zwavel lucht die uit de krater omhoog komt. Bovendien zie je de rook omhoog komen.

Pucon (3) Villarrica UphillPucon (5) Bovenop VillarricaPucon (6) KraterPucon (7) Bovenop Villarrica

Daarna begint dan de afdeling wat misschien wel het hoogtepunt van de hele beklimming was. Ze geven je namelijk een slee en laten je het gehele besneeuwde deel naar beneden glijden. Sommige gidsen hadden wat meer geoefend en gingen staand op schoenen naar beneden skien. Daarna is het nog een kort stukje van ongeveer een uur tot de voet van de berg.

De volgende dag zijn we naar de nabij gelegen hot springs gegaan. Vanwege de vulkanen in dit gebied heb je blijkbaar veel natuurlijke warmwaterbronnen. Vooral met de spierpijn van de dag ervoor was het erg lekker om in de warme baden te chillen. Daarna moesten we snel terug om nog wat te eten, boodschappen te doen en daarna de bus naar Santiago te pakken.

5 gedachten over “Pucon: Vulkaan Villarrica

 1. Indrukwekkende plaatjes! In een van de foto’s lijkt het net alsof je zo de wolken op zou kunnen lopen.

  1. Tx voor de reactie! Ja de foto is inderdaad erg mooi uit de bus gekomen. Het is zo maf om boven de wolken te zitten! Iets minder prettig om door de wolk omhoog te lopen :p

   1. Kan ik me inderdaad voorstellen, dan kan je niet zo heel veel zien enzo :p
    Vind het toch erg leuk dat jullie alles zo bijhouden. Elke keer weer leuk om jullie stukjes te lezen en naar de supergave foto’s te kijken šŸ™‚

 2. Het blijven spectaculaire plaatjes! Bovendien lijkt het of we live mee naar beneden gaan. Grappig dat een afdaling een hoogtepunt is.
  De combinatie inspanning-chillen-goed eten lijkt me de juiste.
  Succes in Santiago!

  Aeilko

  1. Bedankt voor je reactie, Altijd leuk om te lezen dat mensen de blogposts lezen! We zijn uiteindelijk niet naar Santiago maar naar Valparaiso gegaan. Inmiddels zijn we vandaag wel aangekomen in Santiago.

   Met jullie ook alles goed?

   Liefs,

   Tineke

Reacties zijn gesloten.