Rurrenabaque: Warmte en Muggen

’s Ochtens moesten we al vroeg op om onze vlucht naar Rurrenabaque te halen. Eenmaal op het vliegveld zagen we waarmee we vlogen. Een mini-vliegtuig voor maximaal 17 personen. Na ongeveer 40 minuten landen we dan op het vliegveld van Rurrenabaque. Het vliegveld had nog net een verharde landingsbaan maar dat was dan ook alles.

Rurrenabaque (3)Nadat we onze spullen hadden konden we gelijk een jeep in voor een rit van 3 uur over een hobbelweg naar de plek waar we gingen lunchen. Na de lunch nog 10 minuten verder en toen waren we eindelijk bij het begin van de pampas, moerasland. Met iedereen gingen we in een longboat naar onze lodge waarbij je onderweg al een groot aantal dieren kon zien.

Die avond was lekker rustig, eerst een paar uur chillen in de lodge en daarna met de boot naar een uitkijkpunt om de zonsondergang te aanschouwen. De terugweg was een stuk minder prettig, rond zonsondergang blijken de muggen het actiefste. Als je iets wilde zeggen dan moest je je hand voor je mond hebben anders had je gelijk een flink hap muggen binnen. Gelukkig hadden we allemaal een klamboe over ons bed.

Als laatste gingen we die avond nog opzoek naar kaimannen. Onze gids wist een kleine uit het water te pakken zodat we hem allemaal konden zien. Daarna natuurlijk weer vrijgelaten. Inmiddels was het al laat dus toen we terug kwamen gingen we gelijk slapen.

De volgende dag gingen we na het ontbijt piranha’s vissen. Stukje dode koe aan een haakje en dan wachten. Voor de gids ging alles heel soepel, maar samen met de rest van de groep hadden we in totaal niks gevangen terwijl de gids 3 piranha’s en 1 meerval had.

Rurrenabaque (12)Daarna terug voor de lunch en vervolgens op zoek naar een anaconda, het was regenseizoen dus onze kansen waren niet echt groot. Wij hadden die dag alweer geluk en na nog geen 15 minuten had onze gids er een te pakken. Iedereen die wilde kon hem even vast houden, het was leuk maar na een tijd werd het toch wel zielig voor de anaconda en hebben we hem vrij gelaten.

Op de weg terug zijn we nog gestopt bij een veldje met een cafe. Wie wilde kon voetballen, dus ik een een aantal andere mensen gingen spelen tegen de gidsen. Dankzij een groepje Engelsen hadden we zonder veel problemen gewonnen. Daarna nog een biertje en dan terug voor het avondeten. Na het eten nog lang getwijfeld of ik durfden te douchen vanwege de duizende muggen in het douchehokje, uiteindelijk toch maar besloten dat ik er echt even onder moest.

De laatste dag zouden we gaan zwemmen met dolfijnen. Wat betekende dat we ergens in een meertje gingen zwemmen en dat er soms in de verte een dolfijn boven kwam. Ondanks dat het water niet al te schoon was voelde iedereen zich erna weer helemaal schoon.

Na het zwemmen begon de helse rit terug naar Rurrenabaque. Toen we daar eenmaal aankwamen zijn we maar meteen naar een hostel gegaan. Daarna bij een lokaal barbeque huis gegeten voor minder dan €1,50. De volgende dag weer met het kleine vliegtuigje terug naar La Paz.