Valparaíso: Street-art en Sushi

Na een korte overstap in Santiago zijn we aangekomen in Valparaiso, de grootste havenstad van Chili! We zitten in een nogal vervallen hostel dat dan wel weer ontzettend goedkoop is. ’s Middags besloten we eerst naar de beroemde vis-fruit-en-groentemarkt te gaan, de Mercado Cordonal. We keken onze ogen uit naar al dat kleurige fruit en geurige vis. Wel heel maf als je op een gegeven moment beseft dat je genoeg geld op zak hebt om de hele winkel leeg te kopen. Daarna hebben we onze handen maar permanent op onze zakken gehouden. Nog snel een fruitige snack gekocht en we konden door naar onze volgende bestemming.

Valparaiso (1) Ascensor ArtilleriaValparaiso (2) Marine Museum

Met een van de oudste ascensores van de stad zijn we naar een van de omringende heuveltoppen gegaan. Dit zijn nogal krakkemikkige kabeltreintjes die je voor 300 pesos naar de top van de heuvel brengen. Het uitzicht is  adembenemend maar ook het gekraak en gepiep van de stokoude ascensor benemen je de adem. Bovenop kun je de hele haven en een deel van de vloot van de Chileense marine zien. We hebben daar het maritieme museum bezocht waar een verzameling van oude wapens, scheepsmodellen en schilderijen was die de historie van de Chileense marine weergaven.

Valparaiso (3) Marine MuseumValparaiso (4) Marine Museum

Daarna vervolgden we onze stadstour naar de heuveltop van Concepcion. Omdat onze vermoeide pootjes nog niet helemaal zijn bijgekomen van ons vulkanische avontuur in Pucon besloten we de lange weg omhoog te omzeilen door de ascensor te nemen. Concepcion is een bohemische wijkje met overal fantastische streetart. Op veel plekken zie je mensen de steile straatjes met felgekleurde huisjes natekenen, de overige toeristen gaan helemaal los met het foto’s maken. Na het nodige rondslenteren en een biertje zag Kay een sushirestaurant dat we absoluut niet konden overslaan.

Valparaiso (6) ConepcionValparaiso (7) Conepcion

Omdat we veel honger hadden besloten we een groot combinatiegerecht te bestellen. Het personeel schoot in de lach na onze bestelling en vroeg ons meerdere malen of we echt zoveel sushis voor twee personen wilden bestellen. Uiteindelijk bleek ons oog toch iets groter dan de maag dus we hebben ongeveer een kwart van de sushi laten inpakken om mee naar huis te nemen. Het beloofde een goede lunch te worden de volgende dag.

Valparaiso (5) ConepcionValparaiso (8) ConepcionValparaiso (10) Sushi

Voldaan kwamen we aan in het hostel waar we als een blok in slaap vielen. Op woensdag hebben we heerlijk uitgeslapen. Daarna wilden we eigenlijk naar een ander kunstzinnig heuveltje in de stad gaan, Bellavista. Toen bleek dat de ascensor buiten werking was en we enkele verkeerde heuvels opgelopen waren hebben we rond de plaza maar een koffiehuisje gepakt voor een gebakje.

4 gedachten over “Valparaíso: Street-art en Sushi

 1. Dag Kay en Tineke,
  dank voor jullie vakantieverslag, het gaat goed en genieten maar, vooral dat kabeltreintje lijkt ons leuk! Dat maritieme museum , zei opa, dat is bijzonder, zo zie je maar de marine is overal. De foto’s waren ook erg mooi! Jullie zien wel heel veel, maar dat is ook de bedoeling van zo’n rondreis! En wij mogen mee genieten, samen met jullie. Wij zien altijd er erg naar uit of er een berichtje is van Kay en Tineke op reis.
  Tot slot: lieve groetjes en een dikke knuffel van Opa en Oma uit Schagen.

  Doe voorzichtig he !!

  1. Bedankt voor de reactie! Altijd leuk om te horen dat mensen onze blog lezen. We hebben het inderdaad ontzettend naar onze zin en we hopen dat het met jullie ook goed gaat.

   Groetjes,
   Tineke

 2. Hallo Tineke en Kay,
  Door jullie reis, ga ik gochelen met Google, want ik wil nog wel meer weten over al die plaatsen en streken.
  Wisten jullie dat je in Valparaiso in werelderfgoed van de UNESCO rondloopt? Dat daar in februari 2010 een tsunami plaatvond?
  Door jullie foto’s krijg je een aardig beeld van een karakteristiek havenstadje. Kleurrijk, authentiek, dat soort woorden. En: zie ik echt elektriciteitsdraden hangen? Jammer van die ascensor!

  Aeilko

  1. Hoi hoi! Ja, Valparaiso is inderdaad prachtig. Maar wel een stad met twee gezichten. Naast het bohemische artsy karakter zijn er overal kabels, zwerfhonden en afval. Maar fantastisch om een paar dagen doorheen te lopen. Waarschijnlijk iets minder om in te wonen.

   Ik wist trouwens niet dat er een tsunami was geweest. Ik heb wel over de aardbeving gehoord (misschien gevolgd door de tsunami?).

   In ieder geval zitten we nu in Argentinie. En binnenkort gaan we via Chili naar Bolivia. Helaas hebben we een tijdje geen nieuwe posts kunnen uploaden, maar binnenkort komen er een hoop nieuwe verhalen online!

   Liefs,
   Tineke

Reacties zijn gesloten.