Lima: Ceviche en Fonteinen

In Lima hebben we een aantal dagen weer in het Loki-hostel doorgebracht. De eerste avond vormden we een leuk groepje en gingen we naar de fonteinshow in het park. Dit park bevat de grootste fontein van Zuid Amerika en in de avond was er een lasershow. Allemaal prachtig om te zien, vooral met de muziek van het zwanenmeer erbij. Helaas stonden we allemaal een beetje te rillen omdat we een beetje enthousiast waren geweest bij het fonteinenlabyrinth; je wordt gegarandeerd nat.

Ik vond Lima een prima stad, ook al was het de meeste tijd mistig en grauw. Wanneer de zon tevoorschijn komt is iedereen vrolijk en ziet alles er ook mooier uit. Het is een heel moderne stad. Ik had wel een triest gevoel bij Lima omdat bijna iedereen die we ontmoetten zat te wachten op de vlucht naar huis. Elke avond waren er weer nieuwe mensen.

Niet dat we ons niet vermaakt hebben. Ik heb mijn reputatie met pool nog wat versterkt, Kay de zijne met tafeltennis en Kay en ik hebben bijna gewonnen met beerpong. Bij de finale van de Champions League was er een pooltje om te wedden en ik had de tweede prijs gewonnen; een gratis nacht in het hostel!

Elke dag zijn we lekker uit eten geweest en hebben we geprofiteerd van het feit dat Lima aan zee ligt. De Peruviaanse keuken is bovendien erg lekker. Hoogtepunt was waarschijnlijk de ceviche die we op onze laatste dag hebben gegeten met een aantal mensen uit het hostel.

2 gedachten over “Lima: Ceviche en Fonteinen

 1. Dag lieve Kay en Tineke,

  Alweer even geleden dat jullie iets van ons vernomen hebben in jullie reisverslagen. Genieten jullie er nog van? Wij genieten ook van jullie verhalen en hopen dan ook dat jullie er nog heel veel plezier ervan hebben.
  Nog heel veel genot dan maar.
  Nog een goede reis en tot maar weer horens van jullie en geniet nog maar verder met jullie wereldreis.
  Doen jullie a.u.b. wel voorzichtig!

  Veel liefs en nog veel plezier van Oma en Opa Bogerd.

 2. Ja, geniet nog maar even van het lekkere Peruaanse eten. Het is inderdaad geweldig (en vergeet ook de Chinees niet!)
  In Ecuador en Colombia valt culinair een stuk minder te beleven. Die komen meestal niet verder dan rijst met kip.

  Veel plezier in Huaraz! (gokje)

Reacties zijn gesloten.