Bangkok: Tempels en heerlijk eten

Na een lange reis zijn we heelhuids, maar vermoeid, aangekomen in Bangkok. We begonnen op het station in Maarssen, sprinter naar Utrecht, intercity naar Schiphol, vlucht naar bangkok, airport trein, en daarna nog een stukje lopen. Direct na onze eerste aankomst in Thailand kregen we slecht nieuws uit Nederland: tijdens onze vlucht was de oma van Kay overleden. Uiteindelijk zijn we teruggevlogen naar Nederland voor de avond wake en om de crematie bij te wonen. Omdat er rond de feestdagen nog maar weinig tickets beschikbaar zijn, vlogen we pas met Kerst weer terug. Nu twee weken later en 30000 kilometer verder kan onze reis echt beginnen!

Bangkok 19 - IjsjeInmiddels hebben we al het nodige kunnen zien, ruiken, horen, voelen, en proeven in Bangkok. Het eerste wat opvalt in de stad zijn de intense geuren van heerlijke gerechten zoals curries, pad thai of gebarbecued vlees en vis. Overal zijn karretjes te vinden waar kleurig en sappig fruit wordt verkocht. In het warme klimaat is het lekker om een ijsje uit een kokosnoot of vers ijskoud fruitsap te nemen. Bij het eten drinken we graag een Chang biertje en wanneer de avond begint,  transformeert de stad zich tot een levendig feest waar drank in buckets wordt verkocht en je rare dingen zoals gefrituurde vogelspin kunt eten. Ik heb nog niet de moed gevonden dit te proberen.. Waar we wel van hebben genoten zijn verrassend goede live muziek en een voetmassage. Als de drukte en het lopen je teveel worden dan hoef je niet lang te zoeken naar een plek om gemasseerd te worden waarbij je heerlijk kan ontspannen en volledig tot rust komt.

Bangkok 18 - EtenWe hebben de stad ervaren vanuit twee hostels in verschillende delen van de stad. In eerste instantie sliepen we in Cooper Hostel in het Silom district. Overdag is dit een zakencentrum en ’s nachts is het onherkenbaar verandert in een luxe uitgaansdistrict. Onze tweede hostel zat aan het beruchte Khao San Road en heet Chada Hostel. Deze straat staat bekent om de vele cafes, clubs, toeristen en alles wat daarbij hoort. Geweldig leuk als je het laat maakt, iets minder wanneer je de volgende ochtend om zes uur de trein moet nemen richting Cambodia en voor de derde keer in een uur Justin Bieber uit de muziekboxen hoort bleren. De werking van anti-malaria pillen (lariam) helpt niet mee met het verkrijgen van een goede nachtrust. Die nachtrust bleken we goed nodig te hebben, maar dat is een verhaal voor de volgende blogpost.

Bangkok 7 - Royal PalaceUiteraard hebben we ook een aantal toeristische attracties bezocht. Het meest indrukwekkend waren de Royal Palace en de Golden Mountain. Beide zijn bekleed met veel goud en glimmende stenen. Op de Golden Mountain heb je een prachtig uitzicht over de verder vlakke stad met een toch best bijzondere skyline. Het geluid van de gong, de klokken, en de mantra’s van de monniken geven de plek een bijzondere en serene sfeer. De reclining boedha is een gigantisch liggend standbeeld in Wat Pho dat alleen al vanwege zijn afmetingen imponerend is. Verder hebben we de Hindoeistische tempel Wat Kaek bezocht, gebouwd in een weer een compleet andere stijl.

Bangkok 1 - Chao Phraya RiverHet transport in de stad is makkelijk te regelen. We hebben met name de sky-train en de boten op de Chao Phraya rivier gebruikt om deze mega-stad van 18 miljoen mensen te verkennen. Toen we eens hopeloos verdwaald waren geraakt in China Town hebben we een tuk-tuk geregeld om ons weer op de juiste plek terug te brengen. Tuk-tuks zijn kleine gemotoriseerde voertuigjes die als maniakken door de stad rijden, eigenlijk erg leuk! Verder hebben we verschillende markets bezocht om onze voorraad bedekkende-kleding-voor-tempels-die-super-chill-zit te verrijken. Het is leuk om de overdaad aan spullen te zien en te onderhandelen voor een goede prijs. Hoewel dit op de ene plek makkelijker lijkt te gaan dan op de andere.

Op dit moment zitten we in Cambodia. Onze avonturen hier zullen in een volgende blogpost aan bod komen.

4 gedachten over “Bangkok: Tempels en heerlijk eten

 1. Tja, Aeilko was natuurlijk weer de eerste…. hahaha

  – Die Boeddha’s, daar struikelen we hier in Nederland ook over.
  – “Waar we wel van hebben genoten zijn verrassend goede live muziek en een voetmassage.”
  Wat voor muziek? Gitaar?

  Groetjes mam

  1. Jaa, mondharmonica, gitaar, en zang! Ik vind het zo jammer dat we dat in Nederland bijna nergens hebben, live-muziek in restaurants.

   Groetjes,
   Tineke

 2. Ja hoor, het is weer zover: mooi weer, lekker eten, veel zien, gebruik maken van het openbaar vervoer, glimlachend op de foto staan. Kortom vakantie! De plaatjes zijn (als vanouds) schitterend. Vooral die selfie is erg gelukt, kun je zo inlijsten.
  Terwijl we in Friesland te maken hebben met ijzel! Het openbare leven ligt hier zo’n beetje stil: de scholen zijn dicht, bussen en treinen rijden niet, veel mensen blijven thuis.
  Tja verschil moet er zijn.
  Have fun,
  Aeilko

  1. De winter is dus toch eindelijk naar Nederland toegekomen! Zijn er al geruchten begonnen over de elf-steden-tocht? In ieder geval bedankt voor je reactie!

Reacties zijn gesloten.