Asuncion: Verzengende hitte

Vanuit Iguaçu zijn we zelf met onze laaste Reais met de bus de grens met Paraguay overgegaan. Daar hebben we een ticket gekocht voor Asuncion, de hoofdstad. In de bus waren we erg verbaasd over het feit dat er een stuk of 20 straatverkopers de bus inkwamen om spullen te verkopen, ook hele jonge kindjes. Dit gebeurde bij elke stop.

Bij aankomst in Asuncion kwamen er na een beetje rondvragen achter welke bus we moesten pakken naar ons hotel. We zijn toen in een van de kamikaze-stadbussen gestapt. We kwamen er achter dat ze niet voor niets zo genoemd worden… We hadden veel geluk want we waren precies voor ons hotel uitgestapt. We sliepen in Hotel Embajador. Een nogal vervallen hotel met hoge plafonds. Hoewel de kamers viezig waren en de veren uit het matras staken, vond ik het hotel toch een zekere charme hebben. Een gevoel van nostalgie en vergane glorie was wat de plek uitstraalde.

We zijn een aantal dagen in Asuncion geweest maar we hebben vanwege de hitte eigenlijk niet zo veel gedaan. Op de tweede dag hebben we een stadwandeling gemaakt waarbij we een aantal interesante gebouwen en gedenkbeelden van de Chaco-oorlog hebben gezien. Ook hebben we een museum met indogene kunst bezocht. De hitte was echt overweldigend. We waren het er allebei over eens dat we waarschijnlijk letterlijk zouden smelten of in elkaar zakken als we buiten bleven, dus zijn we maar weer terug gegaan naar onze airconditioning in het hotel.

DSCN1100DSCN1101

In de avond gingen we uit eten. Maar zodra we een stap uit onze kamer zetten, kwam de benauwdheid en zware, hete lucht ons alweer tegemoet. Het was alsof je een vaatwasser inloopt. De uitlaatgassen van de auto’s maken het er niet beter op. De lucht door het filter van een sigaret voelt schoner dan de buitenlucht. Afgezien van de hitte zijn de mensen vriendelijk, de winkels goedkoop en de stad is veilig. Daarnaast is het leuk om een keer miljonair te zijn (1 euro = 5600 guarani). Uiteindelijk hebben we de derde dag, na een mislukte poging een bioscoop te vinden, gebruikt om een beetje bij te komen en uit te rusten. Op zaterdag zouden we naar Encarnacion gaan en daarop aansluitend naar het Carnaval. Dit verhaal volgt in de volgende blogpost.