Perito Moreno: Cueva de los Manos

De busreis naar Perito Moreno duurde ongeveer 9 uur. Na aankomst besloten we na een shopping frenzy in de fruitwinkel direct te informeren naar de tour naar Cueva de los Manos. Dit was de voornaamste reden dat we het slaapstadje een bezoek deden. Er bleek slechts een touroperator te zijn die een belachelijk bedrag vroeg voor enkel het transport naar de grotten. Voor Kay en mij was dit het niet waard. Ook Wilco en Rianna leken te twijfelen. Bij het bedrijfje kwamen we een wat ouder Italiaans stel tegen dat ook niet bereid was de flinke som geld neer te leggen. De onderhandelingen geleid door de Italiaan konden beginnen! Uiteindelijk hebben we 30% korting gekregen op de tour.

Perito Moreno (1)Perito Moreno (6)

Er bleek ook maar een hotel te zijn in de stad. Hier werden we natuurlijk ook weer flink afgezet. Gelukkig hebben we nog flink kunnen afdingen op de prijs voor de privekamer, zodat we bijna hetzelfde betaalden als voor de dorm. De volgende dag gingen we dan eindelijk naar de Cueva de los Manos. Dit is een grot met bijna 10000 jaar oude handschilderingen.

Perito Moreno (4)Perito Moreno (3)

Op de weg ernaartoe werden we overvallen door een groep huanacas (een soort lama’s), die het niet erg vonden om even te poseren voor de foto. Daarnaast konden we in het steppe landschap veel coiques (een kleine struisvogel) zien. De grot is gelegen in een prachtige serene canyon. Daarna konden we om het gesteente heen lopen om de grot en vooral de muurschilderingen te bewonderen. Het was erg indrukwekkend om te zien hoe de jagers en verzamelaars van vroeger leefden.

In de avond vertrok onze bus naar Bariloche. Na een hobbelige en koude nacht kwamen we heelhuids aan.