El Chalten: Fitz Roy

We kwamen vrij vroeg aan El Chalten. Toen we de ‘stad’ binnenreden zag ik al direct een condor zitten op een van de steile berghellingen die El Chalten omgeven. Het is een idyllisch stadje met een erg relaxete en kalme sfeer, gelegen in een vallei die wordt omringd door massieve bergen met sneeuwtoppen. Enige nadeel: vrijwel geen internetverbinding. Voor de duidelijkheid, 5 minuten voor een Google zoekopdracht.

El Chalten (1)El Chalten (2)

In El Chalten hebben we een mooi hike van een dag gemaakt naar enkele van de uitzichtspunen van de Fitzroy bergketen. Een prachtig gebergte met sneeuwtoppen en scherpe pieken die enkel door de beste klimmers worden getrotseerd. De dag viel ons allebei nogal zwaar. Onze spieren en gewrichten waren nog steeds niet volledig hersteld van ons avontuur in Torres del Paine. Vooral bergafwaarts gaan was niet zo prettig.

El Chalten (3)El Chalten (4)

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in een restaurantje met een hele goede sfeer. Goede kunst aan de muren, gezellige muziek, een lekker biertje en een fantastische lamsschotel maakten onze avond compleet.

In ons hostel ontmoetten we een aantal interessante mensen. Waaronder een Duitse jongen die grote hikes onderneemt en een gepensioneerde Turk, Gurcan, op rondreis. Samen met Gurcan, Wilco en Rianna zijn we naar Perito Moreno, de stad niet de gletsjer, gereisd.