Phu Quoc: Dirtroads en Spa’s

Vanuit Kampot was het dan tijd om naar Vietnam te gaan! De grenscontrole verliep soepel, al moesten we wel een dollar betalen voor een of andere scam. Het zou gaan om een ‘epidemic control doctor’ die middels een piepend apparaatje op afstand zou bepalen of we het besmettelijke ‘hypothermia’ hadden. Toen we aankwamen bij onze guesthouse op het eiland Phu Quoc was het strand toch wel erg ver lopen, dus we besloten om de volgende dag weer een motorbike te huren. We zouden dan om beurten achterop gaan, maar bij nader inzien durfde Kay toch niet achterop.

StrandOmdat het strand rondom de stad behoorlijk is volgebouwd met resorts maakten we een dagtrip over de dirtroads op het eiland. Op Sao Beach namen we een duik in het golvende water, genoten we van een koel drankje, en maakten we een strandwandeling. Nadat we wat waren opgedroogd zetten we onze eilandtour voort. Via wat ruigere wegen kwamen we langs verlaten stranden, met gekleurde vissersboten: een prachtig uitzicht! De kuilen in de weg vereisten een groot deel van onze aandacht en maakten de route wel twee keer zo lang, door het vele slingeren. We bezochten ook een pearl farm, waar we zagen hoe een parel wordt geoogst.

WatervalIn de middag gingen we naar een waterval. Het was een kleine klim omhoog totdat we hem zagen. Helaas is er tijdens het droogseizoen momenteel weinig van over. Maar al met al was het water lekker koel en sloegen de Russen die vanaf een rots het water insprongen niet te pletter. Toen we terugkwamen bij onze scooter, bleek de accu leeg/kapot te zijn (denken we). Na wat onhandig gebarentaal over en weer met de parkeerwachters werd ons guesthouse gebeld en werd er een andere motorbike gebracht. In de avond genoten we van een welverdiend avondmaal en een uitstekende massage bij een van de vele spas op het eiland.

5 gedachten over “Phu Quoc: Dirtroads en Spa’s

  1. Hoi Kay en Tineke,
    Wow, Jullie zijn flink actief. Maar gelukkig is er ook nog tijd voor een beetje relaxen.
    Wat heerlijk zo’n vakantie met z’n tweeën. Het lijkt wel een huwelijksreis (grapje).
    DE VRAAG VAN DE WEEK:
    Hebben jullie al duidelijke verschillen ontdekt tussen Cambodjanen en Vietnamezen?
    groetjes en veel liefs, mam

  2. PS: Hebben we een bericht over Vinh Long gemist? De link in onze mail werkt niet.

  3. Jawel: ze zijn bezig met expeditie Robinson: niet alles mag naar wens verlopen! Een crosscountry met de bike om tenslotte in rustiger zwemwater terecht te komen.
    Zo te lezen eten jullie altijd lekker. Klopt dat? Zit er nooit een onduidelijk ietwat vreemd smakend plaatselijk gerechtje bij?

Reacties zijn gesloten.