Minca: Watervallen in de hitte

Na het duiken besloten we naar een iets koelere plek te gaan in de Sierra Nevada. We gingen naar Minca, een plaatsje bekend om organische koffie, goed vegetarische eten, mooie daghikes, muggen en een hippie-sfeertje. Vroeger een hotspot voor het verbouwen van cocaine maar tegenwoordig voornamelijk koffie, wat de veiligheid in de laatste 20 jaar behoorlijk heeft bevorderd. 

Minca (1)We verbleven in Casa Loma een hostel in de heuvels met een geweldig uitzicht en een adembenemende zonsondergang. Omdat de hangmatten en dormitories volzaten besloten we onszelf te verwennen en de suite te nemen. Het hostel zelf was heel gezellig, ’s avonds werden er veel spelletjes gespeeld en een groot deel van de mensen kocht het eten in het hostel waardoor we met zijn allen aten.

Onze tweede dag in Minca besloten we de Marinka watervallen en de La Victoria koffieplantage te bezoeken, in totaal zo een vijf uur lopen. Aangezien het er niet bizar veel koeler is dan in Santa Marta bleek dit toch wel behoorlijk zweten te zijn. In de waterval konden we gelukkig even afkoelen en in de koffieplantage aansterken met een lekkere kop koffie.

De koffieplantage was volledige organisch en maakte alleen gebruik van waterkracht. Ongelooflijk aangezien de fabriek nog altijd werkzaam is maar al 120 jaar oud is! Het proces was destijds al volledig geautomatiseerd en vandaag de dag is er niets veranderd. Heel interessant om te bekijken en heer-lijk-e koffie!

Minca (2)Op de laatste dag besloten we nog een waterval te bezoeken waar je in het water kon springen van een touw. Helaas bleek de boel overladen te zijn met gezinnetjes en was er nauwelijks ruimte om te zitten. We zijn toen maar weer teruggelopen. Het was wel een mooie wandeling. Daarna een gedeelde taxi naar Santa Marta genomen, waar we na het pinnen en een beetje puzzelen waar de bus vertrok weer teruggingen naar Taganga.