Makassar: Een korte overstap

Vroeg in de ochtend kwamen we aan op de busterminal van Makassar. Na de gebruikelijke omsingeling door taxi-chauffeurs, kwamen we terecht in een overvolle bemo (mini-bus). We checkten in bij het goedkoopste hotel dat we konden vinden en daarna wilden we de stad een beetje gaan bekijken.

Fort RotterdamDe bekendste landmark is fort Rotterdam, gebouwd bij de haven door Nederlanders in de koloniale tijd. We konden hier in alle rust rondlopen en de oude muren en gebouwen bekijken. We dronken wat koffie terwijl we met wat locals kletsten en daarna keerden we terug.

In het hotel was nog een heel vriendelijke local die ons allerlei tips gaf voor de stad en met wie we gezellig konden praten. Iedereen was zo aardig, dat we ons afvroegen waarom we maar een dag in Makassar hadden gepland. De verzengende hitte in de middag herinnerde ons aan onze redenen. In de avond aten we nog wat sushi en toen moesten we gaan slapen want de volgende dag moesten we extreem vroeg op.

Fort RotterdamFort Rotterdam

Een gedachte over “Makassar: Een korte overstap

  1. Nee maar: Makassar! Zijn jullie ook een antimakassar tegengekomen? Dat is een vaak gehaakt kleedje dat om de hoofdsteun van een stoel wordt gedrapeerd om je te beschermen tegen de makassarolie die door mannen in het haar wordt/werd gesmeerd. Die olie is eigenlijk een soort haargel. De olie komt oorspronkelijk uit ,,, Makassar. Ook wordt daar de link Indonesië-Nederland weer eens duidelijk. De verkleinvorm antimakassartje was trouwens een berucht onderdeel van het Groot Dictee der Nederlandse Taal van 1997. Zo zijn jullie zomaar bezig met de etymologie van een woord!

Reacties zijn gesloten.