Tayrona: Idyllische stranden en jungle

Een andere tripje dat we vanuit Taganga hebben gemaakt is twee dagen naar het prachtige park Tayrona. We vertrokken aan het einde van de ochtend. Eerst met de bus naar Santa Marta en vervolgens met de bus naar de ingang van het park. Vandaar nog een busje genomen om twee uur in de hitte lopen te omzeilen.

Tayrona (1)We begonnen met de wandeling naar Arecifes strand. Een dik uur lopen door de jungle en we kwamen aan bij het eerste uitkijkpunt over de caribische zee. Ontzettend mooi natuurlijk, de witte stranden, blauwe zee en groene jungle. Helaas was de zee te ruw om te zwemmen, maar het was prachtig om te zien hoe de hoge golven in rap tempo stukslaan op het strand.

Tayrona (10)Daarna nog meer mooie stranden en onderweg ons fascineren over de gigantische hoeveelheid felgekleurde lizards en krabbetjes en wat al niet meer. Die nacht zouden we in een hangmat bij het strand slapen. Toen we aankwamen bleken alle standjes die koude drankjes verkochten gesloten te zijn. We konden onze teleurstelling maar moeilijk verbergen… In de avond aten we in het restaurant dat een verrassend goede maaltijd had weten neer te zetten.

Tayrona (14)De volgende dag zouden we eigenlijk naar Pueblito gaan, een mini-versie van de Lost City, wat weer een mini-versie zou moeten zijn van Macchu Pichu. Uiteindelijk bleek de trek van drie uur niet zo handig. Kay zijn voeten waren helemaal open van de muggenbulten en hij kon eigenlijk geen schoenen dragen en ik was behoorlijk afgeschrikt door een groot beest (een kikker? een lizzard?) dat ik in een soort van grot was tegengekomen. Dus we besloten via dezelfde weg terug te gaan, maar dit keer te paard! Lekker om je heen kijken terwijl je rijdt door de jungle.

Daarna moesten we het hele busgedoe overdoen voordat we weer in ons mooie hostel in Taganga aankwamen.